Takaisin etusivulle >

Uusi lumimyrsky edessä: Junaliikennettä supistetaan perjantaina 4.2.2022

to helmik. 03 17:13:00 2022

Lumisateet jatkuvat ja perjantaille on luvattu runsasta lumisadetta ennusteiden mukaan Etelä-Suomeen. Edessä on lähes Valtteri-myrskyn kaltainen myräkkä. Satanut lumi ja pakkanen voivat vaikeuttaa edelleen tilannetta, ja aiheuttaa haasteita vaihteille, asemalaiturien lumenpoistolle sekä junakalustolle.

Rautatietoimijat ovat kokoontuneet päättämään siitä, miten voidaan varmistaa turvallinen ja mahdollisimman sujuva liikennöinti uuden myrskyn aikana. Fintraffic, Väylävirasto, HSL ja VR ovat yhdessä päättäneet ottaa käyttöön perjantaina 4.2.2022 harvennetut vuorovälit klo 15.00 alkaen pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaikki A-junat ja K-junat ajetaan 20 minuutin vuorovälein. Kaikki muut lähiliikenteen junat ajavat normaaleilla vuoroväleillä. Kauko- ja tavaraliikenteessä ei liikennettä ennakolta vähennetä.

Valtteri-myrskyn jälkeen on vielä jonkin verran lumitöitä tehtävänä. Liikennettä supistamalla saadaan työrakoja mm. rautateiden kunnossapidolle. Urakoitsijat keskittyvät lumen poistoon ja vaikka lunta on poistettu lisäresursseilla, niin työtä on vielä jäljellä.

Lisätietoja:

  • HSL tiedottaa lähiliikenteen muutoksista osoitteessa www.hsl.fi
  • VR tiedottaa asiakkailleen verkkosivuillaan (www.vr.fi) ja sosiaalisessa mediassa mahdollisista muutoksista liikenteessä

Lisätietoja:

Liikennöinti: Fintraffic rataliikennekeskus, mediapuhelin 029 450 7317

Radan kunnossapito: Kunnossapito-osaston johtaja Magnus Nygård, Väylävirasto p. 029 534 3576

    

Jaa tuttavalle: