Takaisin etusivulle >

Suomen junaliikenne pysähtyy maanantaina – tiistaina junat liikkuvat taas normaalisti

pe helmik. 09 13:41:00 2024

    

Rautatiealan Unionin (RAU) poliittinen lakko pysäyttää junaliikenteen maanantaina 12.2. Kaikki kauko- ja lähijunavuorot on peruttu lakon ajalta. Lakko vaikuttaa myös kaukoliikenteen yöjuniin, joita ei myöskään ajeta. Kuitenkin ennen lakkoa liikennöidään normaalisti sunnuntain 11.2. puolella lähtevät yöjunat sekä vuorot klo 04:00 saakka. Viimeinen lähiliikenteen juna Helsinkiin saapuu Kirkkonummelta (L-juna) klo 05.13.

 

Tiistaina 13.2.2024 kauko- ja lähijunavuorot pyritään ajamaan heti aamusta lähtien. Yksittäisiä peruutuksia lähiliikenteen osalta saattaa esiintyä.

 

Fintraffic yhdessä Väyläviraston kanssa muistuttaa liikkujia siitä, että kaikki liikenne ei kuitenkaan lopu rataverkolla maanantaisen lakon vuoksi. Vaikka henkilöliikennettä ei kuljekaan ja tavaraliikennettäkin vain jonkin verran, niin esimerkiksi kunnossapito- ja ratatyökalustoa liikkuu rataverkolla normaaliin tapaan. Nämä on syytä huomioida esimerkiksi tasoristeyksissä. Radan luvaton ylittäminen sekä muu asiaton oleskelu rautatiealueella on vaarallista ja laitonta myös lakon aikana. 

Jaa tuttavalle: