Takaisin etusivulle >

Ratatyöt aiheuttavat muutoksia I-junien kulkuun

pe kesäk. 11 14:58:00 2021

Lukuisat ratatyöt vaikuttavat kesän junaliikenteeseen. Tälle kesälle osuu merkittäviä lähiliikenteeseen vaikuttavia töitä, jotka kaikki ovat yhteyksissä toisiinsa. Maanantaina 7.6.2021 alkanut Pukinmäen siltaremontti on aiheuttanut muutoksia lähijunaliikenteeseen. Huomisesta alkaen muutoksia selkeytetään.

Junille alun perin suunniteltu liikennemalli osoittautui tällä viikolla liian häiriöherkäksi ja matkustajien näkökulmasta ennakoimattomaksi. Tämän vuoksi Väylävirasto, Fintraffic, VR ja HSL ovat yhdessä tänään päättäneet muutoksista I-junien kulussa. Tavoitteena on näin sujuvoittaa ja parantaa liikennöintiä sekä informointia matkustajalle.

Jatkossa joka toinen I-juna ajetaan pysähtymättä myös Tikkurilan ja Oulunkylän välillä, eli Pukinmäen lisäksi Puistolan, Tapanilan ja Malmin ohi.  Väliasemien kautta kulkevat I-junat ajavat edelleen pysähtymättä Pukinmäen ohi.

Lähiliikennekonduktöörejä kohdennetaan opastamaan matkustajia Oulunkylän ja Malmin asemilla. Lisäksi kuulutuksia ja näytöissä olevaa matkustajainformaatiota muokataan ja junissa olevaa informaatiota parannetaan. Ajantasaista tietoa on saatavilla VR:n ja HSL:n palveluista.

Muutos tulee voimaan huomenna lauantaina 12.6.2021 ja kestää 29.8.2021 saakka.

Arkisin

Klo 5:45 lähdöstä alkaen klo 18:45 lähtöön asti joka toinen I-juna (lähdöt minuuteilla -05, -25 ja -45) ohittavat Pukinmäen, Malmin, Tapanilan ja Puistolan. Väliin jäävät I-junat (lähdöt minuuteilla -15, -35 ja -55) ohittavat vain Pukinmäen, kuten tähänkin asti.

Klo 19:15 lähdöstä alkaen klo 22:35 lähtöön asti kaikki I-junat ohittavat Pukinmäen, Malmin, Tapanilan ja Puistolan.

Niinä aikoina, kun I-junat ohittavat useampia asemia, palvelee K-juna Malmin, Tapanilan ja Puistolan matkustajia.

Viikonloppuisin  

Klo 7:55 lähdöstä alkaen klo 22:35 lähtöön asti kaikki I-junat ohittavat Pukinmäen, Malmin, Tapanilan ja Puistolan.

Niinä aikoina, kun I-junat ohittavat useampia asemia, palvelee K-juna Malmin, Tapanilan ja Puistolan matkustajia.

Lisätietoja eri kanavissa:

HSL tiedottaa ratatöistä verkkosivuillaan: hsl.fi/ratatyot2021

 

Jaa tuttavalle: